L'autre information du Nord – Pas-de-Calais

Randweg Borre en Pradelles: in de twee 
dorpjes zal binnenkort de stilte heersen

DailyNord en néerlandais Par | 17 juin 2014

Gelegen tussen de A25 en Hazebrouck, zijn de dorpen Borre en Pradelles doorkruist door de drukke D642, voormalige RN 42. Maar dat is bijna voorbij. Een nieuwe weg zal eind juni open gaan, de beroemde randweg waarover iedereen sinds 40 jaar spreekt. Dit zal drastisch het leven van de twee dorpen veranderen. Vorige week maakte DailyNord de reis om het gevoel van de mensen te kennen. Zo gelukkig?

(…) Pradelles, 369 inwoners, de school en het gemeentehuis zijn slechts een paar meter van het wegverkeer gelegen. Wanneer men ter plaatse gaat kijken, zijn enkele minuten voldoende om de omvang van het probleem te realiseren. Een voortdurend verkeer van auto’s en vrachtwagens die veel lawaai produceert. De weinige momenten van stilte duren slechts een paar korte seconden… “Ik denk dat er bij de laatste telling tussen 19.000 en 20.000 voertuigen per dag voorbij kwamen.” zegt een buurtbewoonster. Maar binnen enkele dagen zal dat allemaal geschiedenis zijn: eind juni zal de randweg officieel geopend worden. (…)

De handelaars
“Natuurlijk zullen er minder mensen voorbijkomen. Persoonlijk verwacht ik een verlies van 10%” zegt de restauranthouder. Zijn restaurant, eenvoudig en gezellig, waar je naast het vuur kunt eten, is gevestigd aan een hoek van het plein, langs de route nationale en heeft altijd geprofiteerd van de belangrijke passage om nieuwe klanten aan te trekken. (…) Vooraleer er een beetje tussen de tanden aan toe te voegen: “Hierachter was er een zeer mooie vlakte. Voor mij is deze randweg ook een landschapsvervuiling!”

http://fvlinhetnederlands.actieforum.com/t289p15-de-as-rijsel-boulogne-via-het-het-audomaarse-groeit-beetje-bij-beetje#12377

L’intégralité de cet article en français.

Ce contenu est © DailyNord. Si cet article vous intéresse, vous pouvez reprendre un extrait sur votre site (n’excédant pas la moitié de l’article) en citant bien évidemment la source. Si vous désirez publier l’intégralité de l’article, merci de nous contacter »

1 Commentaire

  1. Uitstekend dailynord en nederlands ! OLV bijt voor ons

Réagir à cet article

La rédaction de DailyNord modère tous les commentaires, ce qui explique qu'ils n'apparaissent pas immédiatement (le délai peut être de quelques heures). Pour qu'un commentaire soit validé, nous vous rappelons qu'il doit être en corrélation avec le sujet, constructif et respectueux vis-à-vis des journalistes comme des précédents commentateurs. Tout commentaire qui ne respecterait pas ce cadre ne sera pas publié. Evidemment, DailyNord ne publiera aucun contenu illicite. N'hésitez pas à avertir la rédaction à info(at)dailynord.fr (remplacer le "at" par "@") si vous jugiez un propos ou contenu illicite, diffamatoire, injurieux, xénophobe, etc.

POLITIQUE

EN ROUTE VERS LES DÉPARTEMENTALES ET RÉGIONALES

INFORMATIONS ESSENTIELLES, ANECDOTIQUES, DÉCRYPTAGES, ENQUÊTES, RÉVÉLATIONS, INDISCRÉTIONS, REBONDS DÉCALÉS... TOUS NOS ARTICLES S'INTÉRESSANT AUX FUTURES RÉGIONALES ET DÉPARTEMENTALES 2021 SONT PAR ICI ! ACCÉDER AU DOSSIER

NEWSLETTER DAILY NORD

Bienvenue dans la ville la plus étrange des Hauts-de-France

Elle pourrait loger 5 000 personnes, mais cette ville n'aura jamais d'habitants. Découvrez pourquoi.

Les tops DailyNord

Les Livres avec Eulalie

AR2L - Agence Régionale du Livre et de la Lecture